Harmonie orkest

Ons orkest is opgericht op 9 augustus 1929. Het begon met alleen heren als lid van de verenging, maar hier kwam in de jaren ’60 verandering in toen ook dames lid mochten worden. Met zo’n 45 tot 50 spelende leden in het orkest, waarvan de leeftijd tussen de 12 en 70 jaar ligt, komen we uit in de Derde Divisie.
We repeteren op dinsdagavond van 19.30 uur tot 21.30 uur in het Witte Paard in Zieuwent, met tussendoor uiteraard een pauze.
We geven graag variërende concerten, denk aan Night of Zowent, Summer Sounds of Maestro, maar ook zomerconcerten voor de vakantie of een winter- of kerstconcert. Daarnaast spelen we tijdens speciale gelegenheden en kermisdiensten in de kerk van Zieuwent en Mariënvelde.
Tevens verzorgen we optredens met onze eigen kermissen, de Sinterklaas-intocht en het aansteken van het Paasvuur in Zieuwent.
Zoals gezegd kennen we grootse uitdagingen zoals “Night of Söwent” in 2004, samen met de plaatselijke band Hard en Ciel en het koor Noir, twee spectaculaire avonden ter gelegenheid van ons 75-jarig jubileum.
Vijf jaar later hebben we dat nogmaals gedaan tijdens “Another Night of Söwent”. Ditmaal met medewerking van veel plaatselijk talent uit Zieuwent en Mariënvelde.

In de zomer van 2017 werd voor het eerst in de geschiedenis van ons orkest een groots zomerconcert gehouden: Summer Sounds! Met medewerking van een band bestaande uit muzikale plaatselijke talenten werd met behulp van een spetterende lichtshow op het dorpsplein een prachtig concert neergezet.

En meest recent uiteraard het prachtige Maestro-concert waarbij zes dorpsgenoten de uitdaging aangingen om de beste Maestro van Marienvelde en Zieuwent te worden! Kortom, de harmonie Zieuwent Marienvelde laat graag van zich horen en houdt altijd van uitdagingen!