Dirigent

Sinds 4 april 2023 is Wilbert Sleumer dirigent van de harmonie Zieuwent Mariënvelde. Wilbert is afkomstig uit een muzikaal nest. Al op jonge leeftijd werd de liefde voor muziek aangewakkerd. Op 10-jarige leeftijd begon hij saxofoon te spelen. Na de middelbare school heeft hij saxofoon en Hafa-directie gestudeerd aan het conservatorium in Enschede.

Als docent saxofoon geeft hij les aan drie muziekscholen in Twente en dirigeert hij bij drie orkesten in Overijssel en Gelderland. Daarnaast speelt hij saxofoon bij de Big Band Almelo, het Samoen Saxofoon kwartet en de harmonie Sint Jan uit Wierden.

Verbinden, verrassen en vermaken zijn woorden die het beste passen bij de visie hoe Wilbert denkt over musiceren. Muziek verbindt de muzikanten niet alleen onderling, maar ook met het publiek. Hij ziet het als een uitdaging om samen met orkesten een verrassend programma samenstellen, waarbij nieuwe paden en combinaties niet uit de weg worden gegaan. Maar zeker ook om de muzikanten en het publiek te vermaken met een mooi concert. Dat is misschien wel de grootste uitdaging die hij telkens graag aangaat. Kortom, hij luistert, speel en ademt muziek.