Dirigent

Sinds mei 2012 is Bart Klerken dirigent van ons groot orkest.Bart is geboren en getogen in de Noord-Limburgse plaats Tegelen. Nadat hij zich had aangemeld bij de plaatselijke Harmonie ‘Voorwaarts’, volgde hij 8 jaar hoornlessen. Op zijn 18e behaalde hij zijn Hafa D en zijn VWO-diploma. Daarna sloeg hij een totaal andere weg in. Na lang twijfelen werd toch de Landbouwuniversiteit in Wageningen verkozen boven het conservatorium. Hij studeerde af als landbouwtechnisch ingenieur in 1995. Na zijn studie aan de LU heeft hij 9 jaar gewerkt in verschillende functies in het bedrijfsleven. Toch bleef zijn muzikale ambitie aanwezig. Na een MBO-studie Hafa-directie en een afgeronde Pabo-opleiding volgde een HBO-opleiding Hafa Directie bij Dominique Schreurs.

Als dirigent is Bart momenteel verbonden aan fanfare Sint Paulus in Maria Hoop, jeugdharmonie L’Union Fraternelle in Veldhoven en Harmonie Zieuwent-Mariënvelde. Daarnaast is hij drie dagen per week leerkracht basisonderwijs op basisschool ’t Palet in Venlo-Blerick. Hij combineert al tien jaar het werken als dirigent met het werken als groepsleerkracht. Dit bevalt hem uitermate goed en brengt voor veel verenigingen een meerwaarde met zich mee. Jaarlijks verzorgt hij op verschillende basisscholen in Limburg, Brabant en Gelderland muziekprojecten om kinderen enthousiast te maken voor muziek en om nieuwe leden te werven voor de plaatselijke vereniging.

Ook in Zieuwent en Mariënvelde wordt volop samengewerkt met de basisscholen. Dit heeft ervoor gezorgd dat er jaarlijks vele kinderen starten met de Muziek Express en uiteindelijk een instrument naar eigen keuze gaan bespelen.