Lees ook het boekje “Harmo Info” voor allerlei informatie rondom de opleidingen en de harmonie.

Voor informatie, bijzonderheden en afmeldingen kan je bij Wendy Rouwhorst terecht:

Hoe zit het ook alweer? ‘Repetitie van Start Up en Get Ready’

Als je een poosje les hebt gehad van de muziekdocent van Boogie Woogie is het fijn om weer samen met anderen muziek te maken. Je begint dan in ons beginnersensemble ‘Start Up’. Hier leer je samen met andere instrumenten onder begeleiding van de dirigent muziek te maken.

Na een tijdje stroom je door naar ons leerlingenorkest ‘Get Ready’. Deze groep is wat groter en mede door de ondersteuning van leden uit ons grote orkest vormt deze groep al een echt orkest.

De te spelen stukken worden zorgvuldig uitgezocht, waarbij gekeken wordt naar de capaciteiten van een ieder, maar ook of de stukken afwisselend zijn en leuk om te spelen. Tijdens de repetities leren we samen deze stukken op de juiste manier uit te voeren. De dirigent geeft hierbij aanwijzingen en ondertussen leren we ook veel van elkaar!

De muziekstukken zijn onderverdeeld in verschillende partijen, met verschillende toonhoogtes, maar ook met verschillende ritmes. Door deze partijen samen te spelen ontstaat een mooi geheel. Tijdens de repetities hoort een muzikant ook de andere partijen en leert hierbij de eigen partij goed te plaatsen.

Muziek maken is samen spelen!

Het groot orkest repeteert wél door in de vakanties (behalve 5 weken in de zomervakantie)