Per 1 april 2023 beëindiging papierinzameling Harmonie Zieuwent Mariënvelde

 

Sinds 1953 verzamelt de harmonie Zieuwent Mariënvelde met hulp van onmisbare vrijwilligers en leden van het orkest het “oud papier” in Zieuwent en omgeving, een grote bron van inkomsten voor de muziekvereniging.

Vanaf 2010 behoren burgers het “oud papier” in de blauwe container aan te bieden aan de gemeente, maar konden ondernemers hun karton/papier blijven inleveren bij de papiercontainer van de harmonie.

Helaas moeten wij na 70 waardevolle jaren besluiten om per 1 april 2023 het inzamelen van papier te beëindigen.

 

Sinds november 2022 is er, evenals enkele jaren geleden, een forse daling van de papierwaarde. Daarentegen zijn transport- en brandstofkosten gestegen, waardoor het inzamelen van papier/karton geen opbrengst, maar een maandelijks verlies is voor de vereniging.

Daarnaast is de harmonie nog een van de weinigen waar ondernemers het papier/karton kunnen inleveren, waardoor velen uit de gemeente Oost Gelre het papier/karton naar de locatie brengen.

Door deze omstandigheden zijn vrijwilligers dagelijks uren bezig om het papier in de container te verwerken, wat veel tijd en inspanning kost, maar helaas niets meer oplevert.

Om die redenen zal de papierinzameling per 1 april 2023 volledig stoppen.

Het blijft wel mogelijk om ijzer en metalen op de huidige locatie te brengen.

 

De harmonie dankt iedereen voor de vele jaren die zij de vereniging middels de papierinzameling gesteund heeft.

 

Geplaatst in Nieuws.