Maestro Concert

Wie wordt de “Maestro” van Zieuwent-Mariënvelde?

Op 14 mei zal de strijd losbarsten om de prestigieuze titel: “Maestro van Zieuwent en Mariënvelde! In de BMV te Mariënvelde laat de harmonie zich leiden door zes bekende dorpsgenoten. De zes gastdirigenten hebben veelal weinig muzikale bagage, maar durven het toch aan om voor het 45 koppige orkest te gaan staan. Daar is lef voor nodig en het wordt dan ook spannend hoe dit zal uitpakken. Krijgen zij het orkest mee in hun tempo? Kunnen ze de verschillende secties in het orkest in balans houden? Maken zij van de stukken een echt muzikaal meesterwerkje? Of komen dirigent en orkest niet eens samen aan bij de eindstreep?

In de aanloop naar het concert toe hebben zij een spoed cursus dirigeren van onze eigen professional Bart Klerken gekregen.  Een wereld ging voor hen open (en het blijkt niet eenvoudig als je zelf geen noten kunt lezen). Er werd vooral geconcentreerd gewerkt én hard gelachen.

Voor de concertavond hebben we een heel gevarieerd programma opgesteld zodat de gastdirigenten flink worden uitgedaagd en het publiek een heerlijke avond tegemoet gaat.

Bent u ook zo benieuwd wie door de jury wordt uitgeroepen tot Maestro van Zieuwent en Mariënvelde? Kom dan zelf kijken hoe Stefan Beerten, Inge Kolkman, Anke Arentsen, Dennis van Loon, Renske Faber en Cécile Wolters het er vanaf brengen en wie er met de titel van doorgaat!

Geplaatst in Nieuws.