Harmonie orkest

Ons orkest is opgericht op 9 augustus 1929. Met begon met alleen heren als lid van de verenging, maar hier kwam in de jaren ’60 verandering in toen ook dames lid mochten worden. Met zo’n 45 tot 50 spelende leden in het orkest, waarvan de leeftijd tussen de 12 en 70 jaar ligt, komen we uit in de Derde Divisie.
We repeteren op dinsdagavond van 19.30 uur tot 21.30 uur in het Parochiehuis in Zieuwent. Tussendoor drinken we een kop koffie of thee.
Door het jaar heen verzorgen we verschillende concerten, zoals: Donateursconcert in de tweede helft van maart, een zomerconcert voor de vakantie en in het najaar laten we ook van ons horen. Dat kan een winter- of kerstconcert zijn of we gaan op concours. We spelen ook voor speciale gelegenheden en diensten in de kerk van Zieuwent en Mariënvelde.
Daarnaast verzorgen we (straat)optredens met onze eigen kermissen, tijdens het bloemencorso in Lichtenvoorde, de Sinterklaas-intocht en het aansteken van het Paasvuur in Zieuwent.
Ook hebben we grootse uitdagingen als “Night of Söwent” in 2004 gedaan, samen met de plaatselijke band Hard en Ciel en het koor Noir. Twee spectaculaire avonden ter gelegenheid van ons 75-jarig jubileum.
Vijf jaar later hebben we dat nogmaals gedaan tijdens “Another Night of Söwent”. Wederom in de sporthal van het Sourcy Center. Ditmaal met medewerking van veel plaatselijk talent uit Zieuwent en Mariënvelde. In de zomer van 2017 werd voor het eerst in de geschiedenis van ons orkest een groots zomerconcert gehouden: Summer Sounds! Met medewerking van een band bestaande uit muzikale plaatselijke talenten werd met behulp van een spetterende lichtshow op het dorpsplein een prachtig concert neergezet.

Kortom, de harmonie Zieuwent Marienvelde laat graag van zich horen en houdt altijd van uitdagingen!